joi, 28 august 2008

Despre sondaj

Salut tuturor!



Vreau sa le multumesc in mod special celor care au vizitat acest blog si care au si votat, iar celor care nu si-au manifestat "dreptul la vot", dar totusi au dat pe aici, de asemenea le multumesc.



Care e ideea cu sondajul asta?

Am participat la un seminar de pregatire in AIESEC, cu tema Feedback si comunicare, si la un moment dat ni s-au pus si noua niste intrebari. Banuiesc ca v-ati prins ca una dintre ele era exact cea din asa zisul sondaj. Singura diferenta era fapul ca puteam da un raspuns liber, puteam zice noi un punctaj si nu aveam de ales intre cele 4 pe care le-am propus eu.

Este interesant totusi de observat felul in care s-a raspuns la sondaj, si anume:

  • Pentru varianta de 30%, au fost un total de 52% (procente), respectiv 9 persoane;
  • Pentru varianta de 15%, au fost un total de 29% (procente), respectiv 5 persoane;
  • Pentru varianta de 9%, au fost un total de 11% (procente), respectiv 2 persoane;
  • Pentru varianta de 27%, au fost un total de 5% (procente), respectiv 1 persoana;

Total 100%, 17 persoane sau raspunsuri.


Lucrul care mi s-a parut mie interesant a fost diferenta atat de mare dintre raspunsurile alocate variantei de 30% si celei de 27%, respectiv pentru prima au fost 9 voturi, iar pentru ultima 1 singur vot.

Desi respectivele variante de vot sunt aproape la fel (27 cu 30), diferenta dintre ele este de 8 voturi, respectiv de 47,06% raportat la numarul total al voturilor. De aici se poate observa si faptul ca ne place sa operam mai mult cu parti rotunjite.

Oricum, chiar daca a obtinut un punctaj destul de mic, raspunsul "corect" (dar fara dovezi, adica nu am cercetat acest lucru, ci este raspunsul care ne-a fost furnizat in timpul trainingului) este varianta cu 9 %. Deci managerul petrece 9% din timpul sau citind.

Tot la acel training ni s-a mai spus ca un manager mai petrece 16% din timpul sau scriind, 30% vorbind, si ceea ce nu prea credeam, 45% ascultand.

Daca este sau nu adevarat va provoc sa cautati informatii si sa le comentati aici pe blog.

In acelasi timp, depinde cum delimitam acesti termeni. Ce anume intelegem prin a citi, sau a asculta s.a.m.d.

Prin urmare va provoc sa aflati informatii cat mai corecte posibil.

Toate cele bune!

Niciun comentariu: